Ferrari 250 GTO - 1:24

hallo medemodelbouwers,
Binnenkort zal ik hier afsteken met de bouw van nog een prachtige klassieker.Zoals de titel al vermeld : de Ferrari 250 GTO
Ja, het is weer een revell-kit om de simpele reden dat ik dit model niet vind van een ander merk. Maar het is skill-level 5, dus ik denk wel dat ik niet zal mogen klagen wat detail betreft. 


die bouwdoos lag zo mooi te knipogen naar mij, zodanig dat ik niet kon weerstaan aan de drang om hem open te maken.Dus hierbij de foto's van de inhoud...
Misschien dat ik nog begin met assembleren. we zullen zien.
zo, dat ziet er allemaal heel mooi uit. dus ik denk dat ik zeker nog ga beginnen vandaag.
Het is een hele hoop maar dat is dan ook meer dan logisch met 202 onderdelen.


Ondertussen is er al één en ander aan het chassis aangepast.
Zo is de voorophanging klaar, moet enkel nog iets vinden voor de stuurinrichting want daar is 1 van de pinnetjes waar die stuuras tussen komt te hangen afgebroken, dus dat wordt afvijlen, uitboren en een ander stukje in plooien. :)wordt nog priegelwerk. mae swat, ik heb tijd.
De achterophanging is ook klaar, alhoewel dat ik denk van daar nog iets aan de kleur van de bladveren te doen.
Ondertussen de motor al voor een deel geassembleerd. Moet nog afgewerkt worden, de carburateurs moeten er nog allemaal opgezet worden. Deze moeten zelf nog geschilderd worden.
Maar wat dit betreft zeggen foto's meer dan woorden.reacties, opmerkingen, tips , etc. zijn altijd meer dan welkom. 

Zo, volgende keer hopelijk een volledig afgewerkte motor en al iets aan het interieur veranderd.

 


De volgende update is er : 
Heb de carburateurs afgewerkt en de uitlaat-tubes eraan gehangen.
Uiteraard alles van een passend likje verf voorzien.Hoop dat jullie het ongeveer evengoed geslaagd vinden als ik.

maar goed, het is tijd voor foto's.

Het volgende dat onder handen genomen zal worden is het interieur.
Hiervoor zal eerst nog wat research gedaan worden naar de inrichting van het interieur in het 1:1 model 


Na een tijdje niet veel gedaan te kunnen hebben aan de GTO had ik vrijdagavond het lumineuze idee om er weer een lap op te geven.letterlijk dan, de zetels zijn bekleed met een lapje leer op het zitvlak en de rugleuning.voor de rest heeft het interieur een eerste laag kleur gekregen en heeft de eerste officiele dry fit plaatsgevonden van chassis en interieurgedeelte.
Zo genoeg geluld, nu de foto`s :hieronder zie je het onderste gedeelte van het dashboard, dit moet nog een tweede laagje kleur krijgen...

Den onderkant, nog zonder skidplate :

 
Na een lange stilte hier nog eens een update van de ferrari 250 GTO. De body heeft een kleurtje gekregen, het interieur is afgewerkt, en we zijn bezig met de laatste afwerkingstappen nl. deurklinken, benzineklepje, e.d.
Veel klein prutswerk dus, maar met het nodige geduld komt dat goed. Alhoewel, de voorruit heb ik om zeep geholpen, dus dat wordt wachten op een reservestukje...

Bon, foto's zeggen zoals gewoonlijk meer dan tekst, dus bij deze. (ik wil wel nog zeggen dat de kleur heel moeilijk deftig op de foto te krijgen is, in het echt is de GTO wel mooi rood.)

Laat ons beginnen met een foto van het afgewerkte chassis + interieur :

Waarna we er wielen onder zetten om tot een rollend chassis te komen, voor de verandering onder een andere hoek getrokken : 

Daarna het huwelijk van body en chassis : 

Om vervolgens een reeks aanzichtjes te tonen : 

 

Elks een goeienavond,
Na 10maand noeste arbeid *uhum* is de Ferrari 250 GTO klaar. Heb vandaag de voorruit geplaatst en de decals geplakt waarmee de laatste stapjes gezet waren.
Algemene review kit : 
- heel veel onderdelen, dat maakt het bouwen wel héél leuk. - pasvorm over het algemeen goed, ondanks de vele waarschuwingen van slecht passende deuren ben ik er toch ingeslaagd om de deuren   redelijk goed te laten passen in de carroserie.- Voor de rest : duidelijke handleiding, veel keuze naar afwerking toe (decals)- Geen kit dat je op 1 2 3 gebouwd hebt zo blijkt.- Is zeker zijn label categorie 5 waard, ik zou hem niet aan een beginnend bouwer geven als eerste kit...
Ik heb genoten van deze build, en ik hoop dat jullie nu hetzelfde kunnen doen bij de eindfoto's. Zoals altijd is het moeilijk om de kleur rood deftig op de foto te krijgen, dus waar het oranje / valer lijkt is het dus wel echt rood hé.
Reacties, opmerkingen, e.d. zijn uiteraard meer dan welkom.

 

 

 
 
Bedankt voor het meekijken en tot de volgende.